Bob Offenberg heeft twee redenen om een feestje te vieren…

Een verlenging van het platencontract met NRGY Music én de aankondiging van een nieuwe single waren voor Bob Offenberg goede redenen om een fles champagne te ontkurken. Bob voelt zich bij NRGY Music heel erg thuis. ‘Het voelt aan alsof we één grote familie zijn. Ondanks dat het een grote platenmaatschappij is maakt het niet uit wie je aan de telefoon krijgt, Ze weten allemaal waar het over gaat. Gelukkig mag ik de komende 2 jaar weer met dit fijne team samenwerken’, glimlacht Bob.

Voor wat betreft de nieuwe single ‘Het leven is met jou een feestje’, daar is Bob ook erg trots op. De tekst is net zoals z’n voorgaande single ‘Laat het verlangen’ geschreven door Pascal de Vormer. ‘Die eerste samenwerking met Pascal was een groot succes. Nog steeds wordt deze zomersingle veelvuldig gedraaid bij de Nederlandstalige radiostations. We vonden het echter wel tijd worden voor een opvolger en waarom zou je niet doorborduren op het behaalde succes. Ik heb Pascal een aantal steekwoorden en een melodielijn gegeven waar hij mee aan het werk is gegaan. Binnen een uur was het concept gereed. Ik vind zoiets echt een gave. Ooit wil ik zelf proberen om zelf een tekst op papier te zetten’, onthult de Schiedamse zanger.

Producer Laurens van Wessel behoort ook al jaren bij het vaste team waar Bob mee samenwerkt. De inmiddels bekende Bob Offenberg sound is weer op voortreffelijke wijze verwerkt in het vrolijke nummer ‘Het leven is met jou een feestje’. In het dagelijks leven viert hij dat feestje met z’n vriendin Joke waar hij nu bijna twee jaar een relatie mee heeft.

Daarnaast speelt Bob’s vader Bart ook nog steeds een belangrijke rol in zijn leven. Vanaf het begin van z’n zangcarrière heeft Bart de rol van ‘manager’ op zich genomen. Nog steeds gaat hij mee naar belangrijke gesprekken. Bob omschrijft hem dan ook als z’n grote steun en toeverlaat.

‘Het leven is met jou een feestje’ verschijnt op het NRGY label en is vanaf 7 november 2019
verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Ger Oerlemans, zal eveneens op 7 november online gaan.

‘Als ik me verliefd voel smaakt het leven heel goed’.
Die boodschap probeert Bob Offenberg over te brengen in z’n nieuwe sprankelende zomersingle ‘Laat het verlangen’.
De tekst van deze potentiële zomerhit is geschreven door Pascal de Vormer.
Voor Bob was het de eerste keer dat hij met deze uit Utrecht afkomstige tekstschrijver, die veel hits op naam heeft staan, samenwerkte.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Bob vonden de opnames plaats bij Studio ’69 o.l.v. Laurens van Wessel.
‘We hebben bewust gekozen voor een zomers liedje.
De juiste instrumenten werden uit de kast gehaald om er een zomers tintje aan te geven.
De melodielijn kreeg gestalte en daar werden we allebei gelijk al vrolijk van.
Daarnaast kreeg ik spontaan van Pascal de Vormer een bijpassende tekst aangereikt.
Hij schoot gelijk raak’, glundert Bob.

Bob zingt over een meisje waar hij helemaal gek op is en probeert steeds een stukje dichter bij haar te komen om haar te veroveren.
Als je de clip bekijkt begrijpt iedereen waarom.
Een hoofdrol is weggelegd voor een prachtige dame van het Alkmaars Showballet.
‘De beelden zijn geschoten door Ger Oerlemans bij een mooi huis met een zwembad in de tuin.
Dat de danseres over een goede conditie beschikt blijkt wel uit haar actieve bewegingen.
Ik doe dat haar niet na’, verklapt Bob.

De single ‘Laat het verlangen’ is verkrijgbaar vanaf 4 juli 2019 en verschijnt op het NRGY label.

De single is verkrijgbaar via alle gerenommeerde download portals. De videoclip is toegevoegd aan Bob Offenberg’s officiële YouTube kanaal.

Met ‘Wat is het toch een schatje’ breekt er voor Bob Offenberg een nieuw tijdperk aan.
De laatste twee jaar verschenen er een aantal tracks op single welke afkomstig waren van z’n in 2017 gelanceerde album ‘Mijn Trots’. Omdat Bob graag zingt over vrolijkheid en verliefdheid kreeg Frans Bauer de opdracht om een Nederlandstalige tekst te schrijven op een populair vakantieliedje. In het verleden heeft Frans al meerdere succesvolle liedjes geschreven voor deze uit Schiedam afkomstige zanger.

‘Wat is het toch een schatje’ gaat over iemand die Bob helemaal te gek vindt. Hij probeert haar te veroveren en heeft daar alles voor over. De productie kwam tot stand i.s.m. z’n vaste producer Laurens van Wessel van Studio 69 Wesco Productions uit Zegge. ‘Met Laurens en
Frans Bauer heb ik een hele goede band. We werken als het ware in een kringetje en weten wat we aan elkaar hebben.
Wat mij betreft mag die samenwerking nog vele jaren duren’, meent Bob.

Vanwege het onvoorspelbare weer koos Bob ervoor om de clip op te nemen in een luxe Bar-
Dancing. De verhaallijn wordt uitgebeeld door een figurerend stelletje. Zoals gewoonlijk werden de beelden geschoten door Ger Oerlemans.

De single is verkrijgbaar via alle gerenommeerde download portals. De videoclip is toegevoegd aan Bob Offenberg’s officiële YouTube kanaal.

De nieuwe single van Bob Offenberg getiteld ‘Ik voel me super’ is heel iets anders dan we van hem gewend zijn. Het is een lied afkomstig van z’n in mei 2017 gelanceerde album ‘Mijn trots’.
Eerder verschenen de tracks ‘Kus me’ en ‘Jij was mijn zomerliefde’ al op single.
‘Ik voel me super’ is volgens Bob een liedje dat heel rustig begint, maar daarna al snel omslaat in een aanstekelijk feestelijk nummer.

Voor de tekst en muziek zijn Ger en Rogier Oerlemans verantwoordelijk.
‘Tijdens de voorbereidingen van het album vroeg ik aan Ger Oerlemans of hij toevallig een gezellig liedje op de plank had liggen. Hij kwam toen met ‘Ik voel me super’ op de proppen.
Het klonk in ieder geval heel gezellig en heb het vervolgens voorgelegd aan mijn vaste producer Laurens van Wessel. Het resultaat is een leuk en spontaan liedje dat je niet hoeft te kennen om het leuk te vinden’, meent Bob.

De beelden voor de clip zijn geschoten in z’n stamkroeg ‘Cafe ‘T Anker’ te Schiedam.
‘De clip en het nummer passen perfect bij elkaar. Een aantal goede vrienden heb ik uitgenodigd om te figureren. Zij benoemden het lied al als een aankomende kroegentijger’, glundert Bob.

Bob Offenberg keek lang uit naar 28 mei 2017. Op deze dag kreeg hij uit handen van Frans Bauer het eerste exemplaar overhandigd van z’n album ‘Mijn Trots’. Inmiddels zijn van dit album al drie tracks op single verschenen en met ‘Als ik jou zie’ komt de teller op vier te staan. ‘Dat is ook tevens de laatste. Als het goed is komt er in oktober een gloednieuwe productie van mij uit’, glundert Bob.

Met ‘Als ik jou zie’ sluit Bob een bijzonder jaar af. De man die hem het album overhandigde heeft
ook de tekst geschreven in samenwerking met Laurens van Wessel van dit uptempo lied dat het op de dansvloer naar verwachting goed zal doen. Het bevat de herkenbare Bob Offenberg sound die samen met Laurens van Wessel is ontworpen. Ondertussen werkt Bob al zes jaar samen met deze topproducer van Studio ’69, Wesco Productions, uit Zegge.

Het onderwerp van z’n nieuwe single spreekt Bob erg aan. Het gaat namelijk over een meisje.
‘Trefwoorden als verliefdheid, zweven en fantasie passen perfect bij me. Dat komt ook tot uiting in de videoclip die Ger Oerlemans opgenomen heeft in de buitenlucht. Tijdens een ritje in een cabrio kom ik een mooie dame tegen bij het water. Gecombineerd met de kleurrijke natuur heeft dat prachtige beelden opgeleverd’, aldus Bob.

Vaak zie je dat artiesten keihard werken om de deadline te halen voor de lancering van een nieuwe single. Bob Offenberg heeft voor de opvolger van ‘Kus me’, getiteld ‘Jij was mijn zomerliefde’ helemaal geen stress.
Sterker nog, Bob zit ten tijde van de releasedatum (11 oktober) te genieten van de Turkse zon.
Hij maakte deel uit van de Corendon ‘Miracle Resort artiestenreis’ die van 7 t/m 13 oktober plaats vond in Antalya. De zanger uit Schiedam besloot daarom de week voorafgaand aan dit evenement zelf ook maar een weekje vakantie te nemen.

‘Jij was mijn zomerliefde’ is afkomstig van z’n in mei gelanceerde album ‘Mijn trots’.
Het vrolijke nummer is geschreven door Kees Tel en opgenomen bij Laurens van Wessel.
‘Het lied sprak mij erg aan. Er zit een mooie verhaallijn in die in de clip perfect verwerkt is.
De beelden daarvoor zijn geschoten in de buurt van Alanya. Toevallig was mijn vaste cameraman ook in Turkije.
We vonden een leuke Turkse dame die wel wilde figureren. Ze sprak geen woord Engels.
Met gebarentaal hebben we haar uitgelegd wat de bedoeling was.

Volgens mij is dat wel gelukt. De clip bevat prachtige shots met veel zon, bergen en golven’, aldus Bob.

De single ‘Kus Me’ is de voorloper van het album die op 26 mei zal verschijnen.
De Nederlandse tekst van deze single is geschreven door Tom Peters van de platenmaatschappij van Bob Offenberg.

‘Mijn Trots’ is de titel van het debuutalbum van Bob Offenberg, de 21 jarige sympathieke zanger uit Schiedam.
Op dit album 16 afwisselende liedjes waaronder de eerder verschenen singles ‘Toen Ik Jou Zag’, ‘Net Als In M’n Droom’ en de meezinger ‘Je Bent Te Gek’.
De productie van het album was in handen van Laurens van Wessel en speciale steun bij de productie van het album, onder andere een aantal teksten, was afkomstig van niemand minder dan Frans Bauer.
Bob mag terecht zijn debuutalbum ‘Mijn Trots’ noemen, het is een fantastisch album geworden van een van Nederlands nieuwe talenten.