Bob Offenberg tovert met zijn nieuwe single
A LA VIDA een glimlach op je gezicht.

Als je de nieuwe single ‘A La Vida’ van Bob Offenberg afspeelt zal het je opvallen dat de spetters er vanaf de eerste seconde vanaf vliegen. Een groot aantal live ingespeelde instrumenten zorgen werkelijk voor een ware explosie. Bob omschrijft de track als een vrolijk en dansbaar liedje overgoten met het Spaanse temperament. Het is wel even heel iets anders dan de plaatjes die hij tot nu toe heeft uitgebracht. Toch bevat ‘A La Vida’ de stijl die je meteen toeschrijft aan Bob Offenberg. Daarvoor is zijn vaste producer Laurens van Wessel verantwoordelijk voor. De kracht van het liedje zit hem verstopt in het LALALA gedeelte. Dat tovert meteen een glimlach op je gezicht.

Bob is van mening de productie erg goed gelukt is. Bovendien is hij blij met de manier waarop Laurens dit allemaal voor elkaar heeft gekregen. De
credits voor de tekst, die uiteraard weer een leuke verhaallijn bevat, gaan naar Pascal de Vormer. Bob en Pascal zijn geen onbekenden voor elkaar. In het verleden heeft Pascal al vaker leuke onderwerpen bedacht die op single verschenen. Bob is reuze benieuwd naar de reacties op dit voorjaarsliedje. Over het algemeen blijven zijn singles langere tijd meedraaien bij de bekende Nederlandstalige radiostations. De verwachting is dat ook met ‘A LA Vida’ gaat gebeuren.

De single ‘A La Vida’ is verkrijgbaar vanaf 22 maart 2023. De clip, opgenomen door Ger Oerlemans, is te bewonderen op YouTube en de socials van Bob.

Nieuwe single ‘Aan het ontbijt’ van Bob Offenberg herbergt een heel hoog meezinggehalte

Het zal de fans van Bob Offenberg verbazen dat z’n nieuwe single ‘Aan het ontbijt’ enigszins afwijkt van hetgeen hij de laatste jaren uitbracht. Meestal lanceert Bob zo vlak voor de zomer plaatjes die normaal gesproken alle ingrediënten bevatten om daarvan lekker op het terras te genieten. Deze keer probeert hij met een echte feestplaat daar verandering in te brengen. Bob zelf ziet het als een enorme uitdaging en typeert het nummer als een schot in de roos.

‘Net zoals m’n twee voorgangers hebben Rutger Kanis & Colin Heikens de tekst en de muziek gemaakt. De samenwerking met deze kanjers bevalt me echt heel goed. De mannen vonden net zoals producer Laurens van Wessel, het enorme uitdaging voor mij. De feestplaat begint rustig en verandert snel van tempo. De verhaallijn gaat over een avondje stappen met een paar vrienden die eindigt aan de ontbijttafel bij de ouders van een jongedame…..Al met al is het een gezellig meezingbaar volks nummer met een paar kreten die blijven hangen’, aldus Bob.

De single ‘Aan het ontbijt’ is verkrijgbaar vanaf 16 juni 2022 en verschijnt op het NRGY label. De beelden van de clip zijn door Joey (Filmcreatie) geschoten in Schiedam en Vlaardingen. De video is te bewonderen op Youtube en de socials van Bob.

De samenwerking die Bob Offenberg afgelopen februari aanging met Rutger Kanis & Colin Heikens krijgt met z’n nieuwe single ‘Tot over m’n oren’ een vervolg. Bob heeft in het verleden al met een aantal goed aangeschreven tekstschrijvers gewerkt waaronder Frans Bauer, Frank van Etten en Pascal de Vormer. Omdat Bob steeds opzoek is naar vernieuwing volgt hij de ontwikkelingen in de muziekwereld op de voet. Toch blijft hij trouw gebruik maken van de kwaliteiten die Laurens van Wessel levert. Al vele jaren produceert Laurens vol tevredenheid z’n liedjes.

‘Het werd weer eens tijd voor een nieuwe single. Vanwege de vervelende tijd heb ik de voorganger vrijwel niet op de bühne kunnen zingen. Gelukkig werd het nummer goed opgepakt door de radiostations. In ‘Tot over m’n oren’ haal ik vakantieherinneringen op. Natuurlijk speelt een beeldschoon meisje de hoofdrol. In een soort droom denk ik terug naar dat meisje die overal lak aan heeft…….’, glundert Bob.

Over het script van de clip is overigens ook goed nagedacht. Je ziet foto’s in beeld waar Bob als het ware induikt. Deze komen dan tot leven en dat levert een leuk effect op. Die clip moet je gewoon bewonderen….

De single ‘Tot over m’n oren’ is verkrijgbaar vanaf 16 september 2021 en verschijnt bij NRGY. De clip, opgenomen door Joey van Rooij (Filmcreatie) is te bekijken op Youtube en op de socials van Bob Offenberg.

Splinternieuwe single ‘Zij is zo mooi’ van Bob
Offenberg bevat Spaanse invloeden

Normaal gesproken brengt Bob Offenberg in de maand februari nooit een
nieuwe single uit. Omdat vanwege Covid-19 het carnaval niet doorgaat zijn er
maar een handjevol carnavalsnummers gelanceerd. Voor hem een reden om dit
gat te dichten. Met het lied ‘Zij is zo mooi’ laat de 24 jarige zanger horen dat hij
is afgeweken van wat je van hem verwacht. Toch is de inmiddels bekende Bob
Offenberg sound ruimschoots aanwezig. Bob laat weten dat hij nog jong is en
genoeg tijd heeft om af en toe iets uit te proberen.

De tekst en muziek met een knipoog naar de zomer is gemaakt door Rutger
Kanis & Colin Heikens. ‘Het gaat over een Spaanse dame die met haar vader in
een kroeg zit. Ik trek m’n stoute schoenen aan en loop naar het tafeltje waar ze
aan zitten. Ik stel me meteen voor en gooi me als het ware voor de leeuwen.
Het is echt een lied waarvan je het einde ook wilt horen. Bovendien is het nog
meezingbaar ook. Zoals gewoonlijk vonden de opnames plaats bij Laurens van
Wessel in Zegge.

Voor de clip heeft Bob een stel uitgenodigd die de verhaallijn uitbeelden. Op
die manier komt alles nog meer tot leven.

De single ‘Zij is zo mooi’ is verkrijgbaar vanaf 11 februari 2021 en verschijnt op
het NRGY label.

Bob Offenberg voelt alleen maar ‘Amor’

 Bob Offenberg heeft de lancering van z’n nieuwe single ‘Ik voel alleen maar Amor’ vanwege de coronacrisis tot twee keer toe uitgesteld. In eerste instantie was het de bedoeling om het plaatje in april uit te brengen, maar in overleg met het team waar hij al vele jaren vol tevredenheid mee samenwerk is besloten om het naar juni te verplaatsen. In de tussentijd werden steeds nieuwe maatregelen aangekondigd die nog meer roet in het eten gooide.

‘Naast het sluiten van de kroegen werd door overheid ook aangekondigd dat alle grote evenementen  tot 1 september 2020 werden gecanceld. Ik zat met m’n handen in het haar. Ik vond het zonde om een single uit te brengen met al die beperkingen. We zaten nu wel met een dilemma. Veel langer wachten had geen zin omdat het een zomersingle betreft. Gelukkig kwamen er versoepelingen en zagen we een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. Uiteindelijk hebben we alles nog één maand opgeschoven’ vertelt Bob.

‘Ik voel alleen maar Amor’ is de derde single op rij uit de pen van Pascal de Vormer. De voorgangers ‘Het leven is met jou een feestje’ en ‘Laat het verlangen’ voldoen volgens Bob aan de weg die hij is ingeslagen. ‘We hebben lang gezocht naar de sound die bij mijn leventje past en die hebben we, mede door producer Laurens van Wessel, gevonden. Ook clipregisseur Ger Oerlemans heeft z’n steentje weer bijgedragen. Hij heeft een ontzettend zomerse clip geproduceerd met 10 prachtige danseressen’, glundert Offenberg.

De single ‘Ik voel alleen maar Amor’ is verkrijgbaar vanaf 9 juli 2020 en verschijnt op het NRGY label.

 

Bob Offenberg heeft twee redenen om een feestje te vieren…

Een verlenging van het platencontract met NRGY Music én de aankondiging van een nieuwe single waren voor Bob Offenberg goede redenen om een fles champagne te ontkurken. Bob voelt zich bij NRGY Music heel erg thuis. ‘Het voelt aan alsof we één grote familie zijn. Ondanks dat het een grote platenmaatschappij is maakt het niet uit wie je aan de telefoon krijgt, Ze weten allemaal waar het over gaat. Gelukkig mag ik de komende 2 jaar weer met dit fijne team samenwerken’, glimlacht Bob.

Voor wat betreft de nieuwe single ‘Het leven is met jou een feestje’, daar is Bob ook erg trots op. De tekst is net zoals z’n voorgaande single ‘Laat het verlangen’ geschreven door Pascal de Vormer. ‘Die eerste samenwerking met Pascal was een groot succes. Nog steeds wordt deze zomersingle veelvuldig gedraaid bij de Nederlandstalige radiostations. We vonden het echter wel tijd worden voor een opvolger en waarom zou je niet doorborduren op het behaalde succes. Ik heb Pascal een aantal steekwoorden en een melodielijn gegeven waar hij mee aan het werk is gegaan. Binnen een uur was het concept gereed. Ik vind zoiets echt een gave. Ooit wil ik zelf proberen om zelf een tekst op papier te zetten’, onthult de Schiedamse zanger.

Producer Laurens van Wessel behoort ook al jaren bij het vaste team waar Bob mee samenwerkt. De inmiddels bekende Bob Offenberg sound is weer op voortreffelijke wijze verwerkt in het vrolijke nummer ‘Het leven is met jou een feestje’. In het dagelijks leven viert hij dat feestje met z’n vriendin Joke waar hij nu bijna twee jaar een relatie mee heeft.

Daarnaast speelt Bob’s vader Bart ook nog steeds een belangrijke rol in zijn leven. Vanaf het begin van z’n zangcarrière heeft Bart de rol van ‘manager’ op zich genomen. Nog steeds gaat hij mee naar belangrijke gesprekken. Bob omschrijft hem dan ook als z’n grote steun en toeverlaat.

‘Het leven is met jou een feestje’ verschijnt op het NRGY label en is vanaf 7 november 2019
verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Ger Oerlemans, zal eveneens op 7 november online gaan.

‘Als ik me verliefd voel smaakt het leven heel goed’.
Die boodschap probeert Bob Offenberg over te brengen in z’n nieuwe sprankelende zomersingle ‘Laat het verlangen’.
De tekst van deze potentiële zomerhit is geschreven door Pascal de Vormer.
Voor Bob was het de eerste keer dat hij met deze uit Utrecht afkomstige tekstschrijver, die veel hits op naam heeft staan, samenwerkte.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Bob vonden de opnames plaats bij Studio ’69 o.l.v. Laurens van Wessel.
‘We hebben bewust gekozen voor een zomers liedje.
De juiste instrumenten werden uit de kast gehaald om er een zomers tintje aan te geven.
De melodielijn kreeg gestalte en daar werden we allebei gelijk al vrolijk van.
Daarnaast kreeg ik spontaan van Pascal de Vormer een bijpassende tekst aangereikt.
Hij schoot gelijk raak’, glundert Bob.

Bob zingt over een meisje waar hij helemaal gek op is en probeert steeds een stukje dichter bij haar te komen om haar te veroveren.
Als je de clip bekijkt begrijpt iedereen waarom.
Een hoofdrol is weggelegd voor een prachtige dame van het Alkmaars Showballet.
‘De beelden zijn geschoten door Ger Oerlemans bij een mooi huis met een zwembad in de tuin.
Dat de danseres over een goede conditie beschikt blijkt wel uit haar actieve bewegingen.
Ik doe dat haar niet na’, verklapt Bob.

De single ‘Laat het verlangen’ is verkrijgbaar vanaf 4 juli 2019 en verschijnt op het NRGY label.

De single is verkrijgbaar via alle gerenommeerde download portals. De videoclip is toegevoegd aan Bob Offenberg’s officiële YouTube kanaal.

Met ‘Wat is het toch een schatje’ breekt er voor Bob Offenberg een nieuw tijdperk aan.
De laatste twee jaar verschenen er een aantal tracks op single welke afkomstig waren van z’n in 2017 gelanceerde album ‘Mijn Trots’. Omdat Bob graag zingt over vrolijkheid en verliefdheid kreeg Frans Bauer de opdracht om een Nederlandstalige tekst te schrijven op een populair vakantieliedje. In het verleden heeft Frans al meerdere succesvolle liedjes geschreven voor deze uit Schiedam afkomstige zanger.

‘Wat is het toch een schatje’ gaat over iemand die Bob helemaal te gek vindt. Hij probeert haar te veroveren en heeft daar alles voor over. De productie kwam tot stand i.s.m. z’n vaste producer Laurens van Wessel van Studio 69 Wesco Productions uit Zegge. ‘Met Laurens en
Frans Bauer heb ik een hele goede band. We werken als het ware in een kringetje en weten wat we aan elkaar hebben.
Wat mij betreft mag die samenwerking nog vele jaren duren’, meent Bob.

Vanwege het onvoorspelbare weer koos Bob ervoor om de clip op te nemen in een luxe Bar-
Dancing. De verhaallijn wordt uitgebeeld door een figurerend stelletje. Zoals gewoonlijk werden de beelden geschoten door Ger Oerlemans.

De single is verkrijgbaar via alle gerenommeerde download portals. De videoclip is toegevoegd aan Bob Offenberg’s officiële YouTube kanaal.

De nieuwe single van Bob Offenberg getiteld ‘Ik voel me super’ is heel iets anders dan we van hem gewend zijn. Het is een lied afkomstig van z’n in mei 2017 gelanceerde album ‘Mijn trots’.
Eerder verschenen de tracks ‘Kus me’ en ‘Jij was mijn zomerliefde’ al op single.
‘Ik voel me super’ is volgens Bob een liedje dat heel rustig begint, maar daarna al snel omslaat in een aanstekelijk feestelijk nummer.

Voor de tekst en muziek zijn Ger en Rogier Oerlemans verantwoordelijk.
‘Tijdens de voorbereidingen van het album vroeg ik aan Ger Oerlemans of hij toevallig een gezellig liedje op de plank had liggen. Hij kwam toen met ‘Ik voel me super’ op de proppen.
Het klonk in ieder geval heel gezellig en heb het vervolgens voorgelegd aan mijn vaste producer Laurens van Wessel. Het resultaat is een leuk en spontaan liedje dat je niet hoeft te kennen om het leuk te vinden’, meent Bob.

De beelden voor de clip zijn geschoten in z’n stamkroeg ‘Cafe ‘T Anker’ te Schiedam.
‘De clip en het nummer passen perfect bij elkaar. Een aantal goede vrienden heb ik uitgenodigd om te figureren. Zij benoemden het lied al als een aankomende kroegentijger’, glundert Bob.

Bob Offenberg keek lang uit naar 28 mei 2017. Op deze dag kreeg hij uit handen van Frans Bauer het eerste exemplaar overhandigd van z’n album ‘Mijn Trots’. Inmiddels zijn van dit album al drie tracks op single verschenen en met ‘Als ik jou zie’ komt de teller op vier te staan. ‘Dat is ook tevens de laatste. Als het goed is komt er in oktober een gloednieuwe productie van mij uit’, glundert Bob.

Met ‘Als ik jou zie’ sluit Bob een bijzonder jaar af. De man die hem het album overhandigde heeft
ook de tekst geschreven in samenwerking met Laurens van Wessel van dit uptempo lied dat het op de dansvloer naar verwachting goed zal doen. Het bevat de herkenbare Bob Offenberg sound die samen met Laurens van Wessel is ontworpen. Ondertussen werkt Bob al zes jaar samen met deze topproducer van Studio ’69, Wesco Productions, uit Zegge.

Het onderwerp van z’n nieuwe single spreekt Bob erg aan. Het gaat namelijk over een meisje.
‘Trefwoorden als verliefdheid, zweven en fantasie passen perfect bij me. Dat komt ook tot uiting in de videoclip die Ger Oerlemans opgenomen heeft in de buitenlucht. Tijdens een ritje in een cabrio kom ik een mooie dame tegen bij het water. Gecombineerd met de kleurrijke natuur heeft dat prachtige beelden opgeleverd’, aldus Bob.